2 Ağustos 2014 Cumartesi

Bal Kabaklı Kremalı Tarçınlı Tart

Malzemeler

Tabanı için

  • 50 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 120 gram un
  • 1 yarım yumurta

Bal kabaklı pasta dolgusu için

  • 100 gram kendiliğinden kabaran un
  • 120 gram light kahverengi ince toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı özel Speculaas karışık baharatlar
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 adet yumurta
  • 90 gram ayçiçeği yağı
  • 130 gram süt
  • 130 gram bal kabağı rendesi

Tarçınlı bavyera kreması için

  • 250 mililitre süt
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 gram şeker
  • 150 mililitre krema
  • 3 yaprak jelatin (soğuk suya batırılmış)

Üst malzemesi için

  • 200 gram krem şanti
  • 50 gram şeker
  • 1 miktar çikolata rendesi
  • 1 miktar çam fıstığı
  • 1 miktar pikan cevizi
  • 1 miktar kurutulmuş kızılcık
  • 1 miktar tarçın

Hollanda Usulü Speculaas

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 100 gram şeker
  • 150 gram un
  • 75 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 75 gram esmer şeker
  • 5 gram Speculaas baharatı
  • 1 miktar karanfil tozu
  • 1 miktar muskat

Hollanda Baharatlı Zencefilli Kurabiyeler

Malzemeler

  • 265 gram bal
  • 165 gram likit glikoz veya 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 80 gram su
  • 500 gram çavdar unu
  • 80 gram esmer şeker
  • 15 gram özel Speculaas baharatları
  • 6 gram kabartma tozu
  • 30 mililitre yayık altı suyu