3 Aralık 2014 Çarşamba

Kahvaltılık etler



YUMURTALI BACON


  • 1 yumurta
  • 4 dilim Bacon
  • Zeytinyağı 
Tava ısındıktan sonra zeytinyağı ekleyip üzerine bacon dilimlerini dizin, bacon’lar biraz kızarmaya başlayınca, üzerine yumurtayı kırın. Yumurtayı kırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve daha önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına koyarak, yumurtanın beyazının oluşmasını bekleyin. Bacon’ların kenarı kızarınca, fırından alabilirsiniz.

KARABİBERLİ FÜME ETLE PANCARLI SANDVİÇ 


  • 100 gr. kurutulmuş et 
  • 1 top mozzarella 
  • Birkaç dilim marul

Daha hazırlık aşamasındayken yaptığınız bir şeyden keyif aldığınız, eğlenmeye başladığınız olmuş mudur? İşte bu parlak renkli sandviçleri hazırlarken, sonucun da mükemmel olacağını tahmin ettiğinizden, daha tadına bakmadan keyif başlamış oluyor.



KURUTULMUŞ ETLE PİTA EKMEĞİ



Minik pitalar 
  • 150 gr. 
  • kurutulmuş et 
  • Labne peyniri 
  • taze nane yaprağı 

Pita ekmeği
  • 1 paket kuru maya 
  • 300 gr. elenmiş un
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 2 kaşık zeytinYağı 

Sütü ocakta ılıtın. Hazır olduğunda mayayı ve şekeri katıp karıştırın. Üstünü temiz bir bezle örtüp aktive olmasını bekleyin. Unu derin bir kaba alın. Tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Unun ortasına havuz yapın ve mayalı sütü dökün. Parmaklarınızla karıştırın. Hamur olmaya başladığında avucunuzun içi ile yoğurun. Parmaklarınıza yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Üstünü streçle kaplayıp evin en sıcak yerinde 1 saat kabarmasını bekleyin. Sonrasında hamur 2 katı kadar büyüyecek hatta göz göz olacaktır. Tezgaha un serpip hamuru biraz yoğurun. Merdane ile 1 cm. kalınlığında açıp istediğiniz büyüklükte bardak kullanarak kalıp çıkartın. Tepsiye dizip 160 derecede ısıtılmış fırında 12-14 dakika pişirin.



SEBZELİ BREZOLALI SANDVİÇ


  • Közlenmiş kırmızı biber 
  • Közlenmiş sarı biber 
  • Keçi Peyniri 
  • 2 dilim Brezola 
  • Ayçiçekli sandviç ekmeği 
  • 4 yaprak roka 

Sandviç ekmeğinizi yatık şekilde ortadan ikiye böldükten sonra, alt kısmının içini çıkartın. Oyulmuş ve derin bir tabak halini almış olan alana, keçi peyniri oturtun. Peynirin üzerine roka dilimlerini, ardından dana but jambonu ve daha sonra kırmızı ve sarı biberleri dizin. Sandviç ekmeğinizin üst tarafını kapattıktan sonra, dikey şekilde sandviçinizi ortadan ikiye kesin.
http://beefandfish.com/beef-fish/kahvaltilik-etler.html