29 Ekim 2014 Çarşamba

Zahmetine Değen Bir Lezzet: Ahtapot Izgara





Ahtapot Izgara



Malzemeler 
  • Çiğ ahtapot 
  • Havuç 
  • Soğan 
  • Sarımsak 
  • Kereviz (yapraklarıyla) 
  • Maydanoz 
  • Tane karabiber 
  • Defne yaprağı 
  • Biberiye 
  • Zeytinyağı 
  • Beyaz şarap 
  • Tereyağı 
  • Tuz 
Ahtapot, balıkçıdan iyice dövülmüş olarak alınır. Temizlenip yıkanır. Tüm sebzeler gelişigüzel irice doğranır ve büyükçe bir tepsiye dizilir. Ahtapot da tepsiye yerleştirilir, üzerine yarım litre zeytinyağı ve yarım litre beyaz şarap gezdirilir. (Şarap hem aroma vermesi hem de ahtapotu yumuşatması için tercih edilir). 100 gr kadar tereyağı tepsiye serpiştirilir. Bütün malzemeler tepside iyice karıştırılır. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak buharlı fırında 100 derecede 4 saat boyunca pişirilir. Piştikten sonra tepsi fırından alınır, ahtapot sebzelerden ayıklanıp çıkarılır ve kolları kesilip alınarak başka bir kaba konur. Kömür ızgarasında ahtapot kolları 10 dakika boyunca, her iki tarafı da izlenene kadar pişirilir. Izgaradan alınıp üzerine kekik ve kırmızı pul biber serpilir. Küçük küçük doğranmış tereyağı parçaları da üzerine yerleştirilerek, 190 derece fırında son olarak 5 dakika daha pişirilir. Yanında özel sos, salata ve garnitür ile servis yapılır.

http://beefandfish.com/beef-fish/zahmetine-degen-bir-lezzet-ahtapot-izgara.html