2 Ağustos 2014 Cumartesi

Hollanda Usulü Speculaas

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı süt
  • 100 gram şeker
  • 150 gram un
  • 75 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 75 gram esmer şeker
  • 5 gram Speculaas baharatı
  • 1 miktar karanfil tozu
  • 1 miktar muskat

Yapılışı

Fırını önceden 175 derecede ısıtın. 

Sütü ısıtıp şekeri içinde eritin. Unun ortasında bir çukur açıp tereyağı, kabartma tozu, esmer şeker, Speculaas baharatları, muskat ve karanfil tozunu ekleyin. Sıcak sütü üstüne dökün. Karışımı hamur hâline getirip buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Hamuru iyice yoğurup açın. Bisküvi kalıbını pirinç ununa ya da mısır nişastasına bulayıp hamura bastırın. Artık hamurları bıçakla kesip, hamuru kalıptan çıkarın. Hamuru, içine fırın kağıdı yerleştirilmiş bir tepsiye koyup 15 dakika pişirin.