7 Ağustos 2014 Perşembe

Egzotik İlkbahar Esintisi


Malzemeler

Mango Mousse için:

  • 200 gr mango püresi
  • 250 gr bitter çikolata
  • 100 gr yumurta sarısı
  • 50 gr şeker ve 50 gr su ile oluşturulmuş 100 gr şurup
  • 3 adet jelatin yaprağı
  • 250 gr çırpılmış krema
  • 1 adet çubuk vanilya

Mango Jölesi için:

  • 250 gr mango püresi
  • 75 gr şeker
  • 4 adet jelatin yaprağı
  • Ahududu Jölesi için:
  • 250 gr ahududu püresi
  • 75 gr şeker
  • 4 adet jelatin yaprağı

Çıtır Çikolata Mix Alt Taban için:

  • 250 gr krep kırığı
  • 50 gr pirinç fındık
  • 125 gr pralin
  • 75 gr sütlü çikolata

Hazırlanışı

Mango mousse’u hazırlamak için; mango püresi bir kaba alınarak ısıtılır. Ocaktan alındıktan sonra içerisine jelatin ve bitter çikolata eklenerek, pürenin sıcaklığında eritilir. Çubuk vanilya içi de bu karışıma eklendikten sonra ayrı bir kapta yumurta sarıları çırpılır. Şeker ve su ile hazırlanan şerbet ocakta çırpılmış yumurta sarılarının içerisine yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir. Mango püresi ve hazırlanan şerbet birleştirilerek 2 dakika daha çırpılır. Mikserde çırptığımız krema ile tüm malzemeler birleştirilerek mousse hazırlanır. Mango ve ahududu jölelerini hazırlamak için ise; mango ve ahududu püreleri ayrı ayrı kaplara alınır ve üzerlerine şekerler eklenir. Kaplar ocağa alınarak kaynatılır ve kaynayınca ocaktan alınır. Kaynamış karışımın içerisine, soğuk suda ıslatılmış jelatin yaprakları eklenerek, kabın sıcaklığı ile eritilir. Mango ve ahududu jöleleri ayrı ayrı içerisine streç film serilmiş, düz tepsilere dökülerek, dolapta soğumaya bırakılır. Çıtır çikolata mix ise; eritilmiş sütlü çikolata, krep kırığı, pirinç fındık ve pralinin bir kap içerisinde iyice karıştırılması ile hazırlanır. Hazırlanan çıtır çikolata mix, içerisine alüminyum folyo kaplanmış tepsiye dökülür ve iyice yayılır. 1 cm kalınlığındaki çıtır çikolata mix’i üzerine yine 1 cm yüksekliğinde mango mousse yayılır. Dolapta 10 dakika soğuduktan sonra üzerine ahududu jölesi konur. Daha sonra üzerine tekrar 1 cm kalınlığında mango mousse dökülüp, dolapta 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen tepsimizin üzerine mango jölesi dökülür. En üst katına tekrar 1 cm kalınlığında mango mousse döküldükten sonra, üzeri düzlenip, dolapta en az 2 saat bekletilir. Hazırlanan tatlı istenilen ebatlarda kesilip, dekore edilerek servis edilir.

InterContinental İstanbul Pastane Şefi Erdal Seçgin