2 Ağustos 2014 Cumartesi

Bal Kabaklı Kremalı Tarçınlı Tart

Malzemeler

Tabanı için

  • 50 gram şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 120 gram un
  • 1 yarım yumurta

Bal kabaklı pasta dolgusu için

  • 100 gram kendiliğinden kabaran un
  • 120 gram light kahverengi ince toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı özel Speculaas karışık baharatlar
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 adet yumurta
  • 90 gram ayçiçeği yağı
  • 130 gram süt
  • 130 gram bal kabağı rendesi

Tarçınlı bavyera kreması için

  • 250 mililitre süt
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 gram şeker
  • 150 mililitre krema
  • 3 yaprak jelatin (soğuk suya batırılmış)

Üst malzemesi için

  • 200 gram krem şanti
  • 50 gram şeker
  • 1 miktar çikolata rendesi
  • 1 miktar çam fıstığı
  • 1 miktar pikan cevizi
  • 1 miktar kurutulmuş kızılcık
  • 1 miktar tarçın

Yapılışı

Taban için, şeker ve tereyağını pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Un ve yumurtayı ekleyin ve hamurla pürüzsüz olana kadar karıştırın. Hamuru streç filme sarın ve 1 saat kadar dolapta bekletin. 

Bal kabaklı pastanın iç dolgusu için, unu, şeker, tuz, baharat ve zerdeçalla karıştırın. Başka bir kapta yumurta, yağ, süt ve bal kabağı rendesini karıştırın. İki parçayı birbiriyle çırpın ve yaklaşık 10 saniye boyunca hızla ve iyice yedirin. 

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Taban hamurunu açın ve yağlı kek kalıbına serin. Bal kabağı iç dolgusunu yaklaşık 1 cm kadar dökün ve turtayı yaklaşık 20 dakika fırında pişirin. Keki soğumaya bırakın. 

Üstü için, toz tarçınla sütü kaynatın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın ve kaynar sütü ekleyin. Karışımı tekrar tavaya dökün ve ıspatulayla karıştırarak iyice pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için ıspatulayla sıvıyı karıştırırken parmağınızla bir çizgi çekebilirsiniz. Sıvı cıvık değilse krema olmuş demektir. Islak jelatini kremaya katın ve buzda soğumaya bırakın. 

Bu sırada kremayı karıştırın. Krema katılaşmaya başladığında, Bavyera kremamızı yapmak için içine krem şantiyi dökün. Karışımı krema sıkma torbasına koyun ve 350 gram Bavyera kremasını kekin üstüne sıkın. Bavyera kremasının jel kıvamına gelmesi için keki soğumaya bırakın. 

Tepe süslemesi için, kremayı koyulaşana kadar şekerle çırpın ve ucu tırtıklı bir krema sıkma torbasına koyun. Tartın üstünü kremayla süsleyin. 

Ek süsleme için çikolata rendesi, çam fıstığı, kavrulmuş pikan cevizi, kurutulmuş kızılcık ve tarçın kullanın.