21 Mayıs 2014 Çarşamba

Sotelenmiş Karışık Sebze

Malzemeler

  • 2 adet hindiba (Opsiyonel)
  • 3 küçük parça tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 ölçü su (hindibaları kapatacak kadar)
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 9 adet Brüksel lahanası
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet brokoli
  • 2 adet havuç
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 3 yaprak taze fesleğen
  • 1 tutam çam fıstığı

Yapılışı

  • Hindibaların kök kısımlarını kesmeden uzunlamasına ikiye kesin. 
  • Bir tavaya hindibaları düz yüzleri aşağıya gelecek şekilde yerleştirin. Tereyağını elinizle küçük parçalara bölün ve tavaya ekleyin.
  • İçerisine hindibaların yarısına gelecek kadar su doldurun ve tavanın üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • Kenarlarda hafif açıklık bırakın ki böylece suyun buharlaşmasını sağlayacaksınız. Tavayı yüksek ateşe koyun.
  • Sarı dolmalık biberleri küp şeklinde kesin.
  • Brüksel lahanalarını ortadan ikiye kesin.
  • 1 adet soğanın kabuklarını soyup ince şeritler halinde (jülyen) doğrayın.
  • Brokolileri bağlama noktalarından kırarak küçük çiçekler haline getirin.
  • Havuçların kabuklarını soyun ve ince şeritler halinde doğrayın.
  • Ayrı bir tavayı ateşe koyun ve içine zeytinyağı ekleyip ısıtın.
  • Sebzelerin sertlik derecesine göre sırasıyla havuç, brüksel lahanası, brokoli, soğan ve biberleri ekleyip soteleyin. Bir diğerini ilave etmeden önce her eklediğiniz sebzeyi az bir süre kavurun.
  • Suyunu çeken hindibaların üzerini açın ve suyunu tamamen çekmesi için bir süre de bu şekilde pişirin. Ara sıra hindibaları kaldırıp düz yüzlerinin karamelize olup olmadığına bakın. Kolay yanabilecekleri için karamelize olur olmaz altını kapatın ve servis kasesine transfer edin.
  • Sotelenmiş sebzeleri de hindibaların yanına yerleştirin. Üzerlerine sızma zeytinyağı gezdirin. Çam fıstığı ve taze fesleğen ile süsleyerek servis edin.