2 Mayıs 2014 Cuma

Buğdaylı Gavurdağı Salatası


Malzemeler
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 avuç maydanoz
  • 5 dal taze nane
  • 1 yarım limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 avuç ceviz içi
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 tutam toz kişniş
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı toz biber
Yapılışı
Domatesi dörde bölün ve çekirdek kısımlarını çıkartın. Kalan kısmını önce şerit sonra küp şeklinde doğrayın. Salata kasesine koyun. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Salata kasesine ekleyin. 1 diş sarımsağı hafifçe ezerek kabuklarını çıkartın ve ince ince doğrayın. Soğan ve domateslere ilave edin. Bir gece önceden ıslatılıp haşlanmış buğdayı kasedeki harcın üzerine ilave edin. (Buğdayı salatada kullanıyorsanız haşladıktan sonra akan suyun altında durulayın. Böylece fazla nişastasını atıp tane tane bir hal alacaktır.)

Maydanozları saplarından ayırıp ince ince doğrayın. Karışımın içine atın. Taze nanenin yapraklarını dallarından ayırıp ince ince kıyın. Kaseye ilave edin. Üzerlerine yarım limonun suyunu sıkın. Nar ekşisini de ekleyin. Cevizi havana koyun ve yavaş yavaş ezerek kırın. Çok küçültmeyin. Karışımın üzerine ekleyin. Karışımı karıştırın ve bir miktar zeytinyağı ekleyin. İçine toz kişniş, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzunu ekleyip tekrar karıştırın. 

Servis edene kadar dolapta dinlendirin.