22 Nisan 2014 Salı

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz


Malzemeler :
  • 4 Adet Orta Boy Kereviz
  • 2 Adet Havuç
  • 2 Adet Patates
  • 2 Adet Ayva
  • 1 Adet Küçük Soğan
  • 4 Diş Sarımsak
  • 1/3 Su Bardağı Zeytinyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 2 Adet Limon
  • 1 Adet Domates
  • ½ Bağ Maydonoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Şeker
Yapılışı :


Kerevizleri soyup içlerini oyduktan sonra limonlu suya atıyoruz. Soğan ve sarımsakları küp küp doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını koyarak içine sırasıyla sarımsağı, soğanı, fıstığı, havucu, patatesi, ayvayı ve bezelyeyi atıp soteliyoruz. Ardından kıyılmış maydonozu, tuz, karabiber ve şekeri ilave ediyoruz. Daha sonra içine az bir su ilave edip hafif pişirerek iç harcını hazırlıyoruz. Kerevizleri limonlu suda haşlayıp içini hazırladığımız harçla dolduruyoruz. Kereviz dolmalarının üzerini kestiğimiz domateslerden kapak yaparak kapatıyoruz. 180 derecedeki yarı buharlı fırında, yarım saat pişirerek servis ediyoruz.


http://www.chefali.com adresinden alıntı olup Saygıdeğer Şefim Ali AÇIKGÜL'e katkılarından dolayı teşekkür ederim.