28 Nisan 2014 Pazartesi

Tatlı Kırmızı Şarapta Pişmiş Deveci Armutlu Milföy


Malzemeler
  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 yarım çay bardağı kırmızı şarap (sek)
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 adet vanilya çubuğu veya yarım paket toz vanilya
  • 3 adet yıldız anason
  • 1 çeyrek demet taze nane
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
Yapılışı

Armutları soyun ve küpler halinde kesin. Bir fırın kabına kırmızı şarap, çubuk tarçın, bal, taze vanilya ve yıldız anasonu ekleyin. İçerisine armutları koyup önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Milföy hamurlarını bir fırın tepsisine dizin ve üzerlerini bir çatal yardımı ile delip altın sarısı olana kadar fırında pişirin.

Armut ve milföy pişince fırından alın ve kabarmış milföy hamurunu bir bıçak ile ortadan ikiye ayırıp içini açın. İçerisine armut parçalarını ve vanilyalı dondurmayı ekleyin. Üzerine pudra şekerini ve naneyi yerleştirip servis edin.